Telefoon

0474 98 80 49

E-mail

info@cimago.be

Openingstijden

Enkel op afspraak: Ma-Di-Woe 19u15- 21u15 en Za: 9u00-13u00

Gaan we voor klassieke en sobere kleuren? Nee hoor de contrasterende kleuren van de voorbije zomer wordt verder doorgetrokken naar herfst en winter. Is dat goed? Ja zeker, heel goed voor uw humeur! Een kleurrijke kleur geeft je een positieve invloed en in de koude donkere periode hebben we dat zeker nodig. Maar natuurlijk zijn de seizoen loze tinten ook aanwezig en zijn ze heel mooi te combineren met opvallende kleuren.

Ik zet de kleuren even op een rijtje en er is voor elk seizoentype een tint te vinden.

We starten met de koele kleuren:

Seizoen type zomer:

Nosegay, een geurig bloemen roze dat de zintuigen omhult. Mooi bij een koel zomer type en het geeft een ontspannend gevoel.

Arctic Wolf, is een zacht gearceerd tactiel wit. Men spreekt van gebroken wit is ideaal voor een licht zomer type. Deze tint is klassiek en kan je eindeloos combineren met andere tinten.

We spreken dan ook nog van 2 gedempte tinten mooi bij een combinatie van een zomer-herfst type:

Loden Vorst, is een aarde doordrenkte groene tint die kalmeert en herstelt. Behoort bij de categorie veelzijdige kleuren voor een lange levensduur.

Chiseled Stone, is een grijze tint ook wel antraciet genoemd. Het is een alerte, onpartijdige en wetende kleur en kan je ook eindeloos combineren met andere tinten.

Seizoen type winter:

Roos Violet, een levendige en een contrasterende kleur. Deze helder roze kleur wordt in het nieuw seizoen extra in de kijker gezet. Een ideale kleur om jezelf liefde en aandacht te geven.

Polar Night, is een kosmisch geïnspireerde blauwe tint en verkent de mysteries van nieuwe horizonten. Het is een koel paar grijsachtige kleur.

Midnight, is hypnotiserend en doet denken aan de avondhemel. Het is een diepe donkere kleur en het is te vergelijken met denimblauw. Blauw is een stille, loyale en vertrouwelijke kleur.

Na koele tinten zijn er ook warme kleuren:

Seizoen type lente:

Orange Tiger, is een tint met een grilligheid kantje aan. Heel mooi bij een warm lente type want deze kleur bevordert plezier en optimisme.

Waterspout, beschrijving van pantone zou de kleur afkoelen en verfrissen maar behoort tot de categorie warme kleuren. Het is vergelijkbaar met licht turkoois omdat het een helder warme ondertoon heeft. Deze kleur geeft een mooie uitstraling bij een licht en helder lente type. Ideale kleur om je als mens te laten groeien en te ontwikkelen.

Amazone, is weelderig en vruchtbaar zoals de amazone woud. Je kan het vergelijken met licht dennengroen en het geeft een mooie uitstraling bij een licht lente type en soms ook invloeden bij een licht zomertype.

Seizoen type herfst:

Samoan Sun, genoemd naar de vrolijke Samoaanse zon. Het is een warme en stralende kleur en behoort bij een warm herfst type. Deze tint werkt verhelderend bij het oplossen van emotionele blokkades die je persoonlijke ontwikkeling in de weg kunnen staan.

Karamel Café, een heerlijke bruine tint die smaakvol verleidt. Het heeft een roest oranje ondertoon en mooi bij een warm herfst type. Bruin houdt van tradities en helpt bij verdriet en angsten.

Lava Falls, een hartstochtelijk oranjerood met een boeiende aanwezigheid. Zeer flatterend bij een warm en ook wel een diep herfst persoon. Deze kleur komt ook wel eens voor bij een donker winter type. Rood is een overheersende kleur en met blauw kan je een stuk koeler en rustiger overbrengen. Maar we weten al lang dat rood de betekenis heeft voor liefde en ook voor actie.

We hebben nog 2 gedempte kleuren dat meer rust vertoont. Deze kleuren vallen tussen de categorie licht-helder en donkere tinten. Vandaar de naam gedempt en ze komen vaak voor bij herfsttype en invloeden bij een zomertype:

Martini Olive, geïnspireerd naar een fruitig groene tint met een vleugje pekel. Je zou eerder denken aan “kaki” en daar hebben we veel variaties van. Groen is een ontspannende en vitaliserende kleur. Het staat ook voor sociaal en betrokken willen zijn.

Autumn Blonde, verzorgt zachtjes en vredig. Je kan de kleur vergelijken met ecru eierschaal maar met iets meer een gelige ondertoon in. Wit en geel gemengd kan een emotie opwekken van openhartigheid en een sterker wilskracht.

Na al deze kleuren te bekijken stel je misschien de vraag welke kleuren passen bij mij?

En wat is het effect om de juiste kleuren in je outfit te dragen?

Je zal denken het maakt me niet uit welke kleur ik draag.

Klopt helemaal niet!

Tijdens een persoonlijke kleuranalyse zal je zien welke kleuren je doen stralen, kracht geven en welke eigenschappen bij jouw karakter en persoonlijkheid zullen passen.

Naar het einde toe zal je verrast zijn van het resultaat.

Wat is kleurenanalyse; klik op de button en lees meer.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.